Курти добио одликовање у Америци /фото/

© AP Photo / STRINGERАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти одликован је током посете Америци за, како је саопштено из његовог кабинета, изузетну службу у иностранству.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како се наводи, Курти је у Ајови од сенатора Зака Нана примио медаљу у име Сената те америчке савезне државе. У образложењу одлуке о додељивању одликовања наводи се да је Курти са 22 године „предводио отпор Милошевићевом режиму и допринео остваривању слободе народа Косова“, објавио је портал „Телеграфи“.
Између осталог се наводи и да је Курти од избора за премијера 2020. године наставио партнерство са лидерима из области бизниса, индустрије и пољопривреде у Ајови, пренео је Косово онлајн.
Додаје се и да се Курти, када је почео сукоб на Косову, заједно са НАТО, посветио територијалном интегритету, „отпору српским нападима и помогао у спасавању бројних Албанских породица на Косову“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала