- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Организатор Песме Евровизије дисквалификовао црногорски жири

© AP Photo / Luca BrunoПесма Евровизије 2022.
Песма Евровизије 2022. - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
Пратите нас
Из Европске радио-дифузне уније су рекли да су синоћ на Еусросонгу, на крају израчунали бодове на темељу резултата других земаља са сличним записником о гласању, а међу земљама чији су жирији били дисквалификовани је и Црна Гора.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Гласове жирија након друге генералне пробе друге полуфиналне вечери Еуросонга 2022. је анализирао ЕБУ, а утврђене су одређене неправилности у гласању чак шест земаља, изјавила је Европска радио-дифузна унија, пише wiwibloggs.com.
Како би се све ускладило с Упутствима за гласање, ЕБУ је сарађивао с партнером за гласање и израчунао замјенски резултат за сваку земљу око које су имали недоумице за друго полуфинале и за велико финале. Према њиховој изјави све је израчунато на темељу резултата других земаља са сличним записником о гласању.
ЕБУ је објавио изјаву у суботу увече око 20 сати, прије него што је започело гласање, сугеришући да се иза кулиса догађала драма.
Рекли су: „Овај процес је потврдио Независни монитор за гласање“.
Земље које су биле изузете из гласања су Азербејџан, Грузија, Црна Гора, Пољска, Румунија и Сан Марино.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала