- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски сенатор: Ако Финска уђе у НАТО, Русија ће ојачати трупе на граници

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаГраница Финске и Русије
Граница Финске и Русије - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
Пратите нас
Ако Финска уђе у НАТО и на њеној територији буде распоређено ударно оружје Алијансе, Москва ће ојачати групе трупа на заједничкој граници, изјавио је председник Одбора за одбрану и безбедност Савета Федерације Виктор Бондарјов.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У случају да у Финској, у нашој непосредној близини буде распоређено офанзивно, ударно оружје НАТО-а, ми ћемо ојачати наше границе, ојачати руску групу трупа на граници. Ништа не угрожава безбедност Русије“, написао је сенатор на свом Телеграму.
Он је додао да су Финска и Шведска раније оклевале да се придруже Северноатлантској алијанси, али да Сједињене Америчке Државе упорно врше притисак на ове скандинавске земље.
„И сада су практично притисли Финце. За Американце је важно да територију Финске обележе као своју зону утицаја, сталну платформу за вежбе НАТО-а и провокације, као и полигон за пробе наоружања Северноатлантског блока и размештање америчке војне базе. Осим тога, ова држава има делимично заједничку историју са Русијом и заједничку границу“, закључио је Бондарјов.
Финска је у недељу званично објавила своју одлуку да уђе у НАТО.
Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
СВЕТ
Столтенберг: Ступање Финске и Шведске у НАТО ─ историјска одлука
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала