- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Слуцки: „Евровизија“ је инструмент промовисања двоструких европских стандарда

© AP Photo / Luca BrunoУкрајински бенд Калуш, победник Песме Евровизије 2022.
Украјински бенд Калуш, победник Песме Евровизије 2022. - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
Пратите нас
„Евровизија“ је средство за промовисање двоструких стандарда, а не културних вредности, јер победу Украјине нису спречила чак ни груба кршења правила, изјавио је Леонид Слуцки, шеф комитета за међународне послове Државне друме Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„'Евровизија' је била и остала инструмент промовисања свих оних двоструких европских стандара и једностраних приступа, а не никако ‘културних вредности’“, написао је Слуцки на свом Телеграм каналу.

Он је додао да победу украјинске групе „Калуш оркестра“ нису спречила чак ни груба кршења правила такмичења, као што су политички слогани са сцене, које су организатори назвали хуманитарним гестом.
„Такозвану ‘победу’ није омело чак ни директно грубо кршење правила такмичења, као што су апели украјинске групе са сцене: ‘Помозите Маријупољу, помозите Азовстаљу’, јер су политички демарши на такмичењу строго забрањени“, објаснио је он.
Према речима Слуцког, он не жали што Русија није учествовала на такмичењу.
Победник музичког такмичења „Евровизија 2022“, које је завршено у недељу увече у италијанском Торину, био је украјински бенд „Калуш оркестра“ са песмом „Стефанија“. Према укупним резултатима гласања публике и жирија, представници Украјине добили су 631 поен, поставши победници са великом разликом од следећег такмичара – Велике Британије, која је добила 466 гласова.
Украјина победник Евровизије - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
СВЕТ
Украјина победник Евровизије, Констракта на петом месту
Украјински бенд Калуш, победник Песме Евровизије 2022. - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
СВЕТ
Победа Украјине на Евросонгу: НАТО честита, познати водитељ тврди - то је намештена политичка фарса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала