- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„У БиХ нема правде за српски народ“: Додик о Тузланској колони

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик саопштио је, поводом обележавања „Тузланске колоне“, да у БиХ нема правде за српски народ, јер за тај злочин нико није одговарао.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Данас кад се сећамо злочина над припадницима ЈНА у Тузланској колони моје мисли су са породицама убијених војника. Упорно одбијање правосудних институција да процесуирају одговорне за овај злочин још је један у низу доказа да у оваквој БиХ нема правде за српски народ“, навео је Додик на Твитеру.
Додао је да нас сви почињени, а некажњени злочини над Србима „трајно подсећају на нашу борбу за слободу и не смемо да их заборавимо“.
Иначе, породице страдалих, преживели учесници „Тузланске колоне“ и делегације из Републике Српске на Брчанској малти одали су помен страдалим припадницима ЈНА.
Из Бијељине су јутрос кренула три аутобуса, које је до Бањ Брда, до ентитетске границе пратила полиција Републике Српске, а одатле до Тузле припадници МУП-а Тузланског кантона. Након мирне шетње и верског помена на Брчанској малти, учесници су се вратили у Бијељину.
Муслиманске снаге су 15. маја 1992. године мучки напале колону ЈНА у Тузли која је, на основу претходно постигнутог договора, требало да напусти тузланску касарну, подсећа РТРС.
У нападу из заседе убијена су 54 припадника ЈНА, 78 рањено, док су 44 припадника ЈНА заробљена, од којих су петорица касније убијена, а остали злостављани и мучени.
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала