- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Украјину увозе луксузне аутомобиле под маском помоћи

© AFP 2023 / SERGEY BOBOKУкрајински граничари на руско-украјинској граници
Украјински граничари на руско-украјинској граници - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
Пратите нас
Први заменик шефа Државне царинске службе Украјине Александар Шуцки изјавио је да се у Украјину масовно увозе луксузни аутомобили под маском помоћи украјинској војсци.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Од почетка специјалне операције Русије, украјинске власти укинуле су порез на увоз аутомобила у земљу како би оперативно попуниле њихов недостатак у оружаним снагама.

„То се, заправо, претвара у епидемију. Могу да кажем да од кад је усвојен закон о укидању пореза, према тренутном стању, увезено је око 80 хиљада возила за личну употребу“, изјавио је у емисији телевизије „Украјина 24“.

Према његовим речима, око 30 одсто увезених аутомобила су возила премијум класе, вредности од 20 хиљада евра и последњих дана приметна је тенденција повећања њиховог удела у укупно увезеним аутомобилима.
Како истиче, аутомобили које грађани увозе стварају вишекилометарске гужве на граници, ометају испоруку робе за војску, хуманитарну помоћ и гориво, што погоршава кризу горива у Украјини.
Подсетимо, Русија је 24. фебруара покренула специјалну операцију чији је циљ демилитаризација и денацификација Украјине, као и „заштита људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. Према саопштењу Министарства одбране Руске Федерације, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе, нема претње по цивилно становништво.
Контролни пункт у округу Волноваха, Доњецка Народна Република - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
СВЕТ
Амерички медији откривају: Како Вашингтон профитира на украјинској кризи
Конгрес САД - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2022
РУСИЈА
„Не по цену банкрота САД“: Амерички сенатор објаснио зашто је блокирао помоћ Кијеву
Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ  - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
СВЕТ
Борељ: Планирамо још 500 милиона евра помоћи за Кијев, Г7 о нафтном ембаргу против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала