- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјински шеф дипломатије: Мој задатак је да што више оружја стигне у Украјину

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertМинистар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба
Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
Пратите нас
Шеф украјинске дипломатије Дмитриј Кулеба сматра да је његов задатак да допреми што више оружја у Украјину и допринесе да се што више пооштре санкције против Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

"Мој задатак је да у Украјину допремим што више оружја, да иницирам што више санкција против Русије и помогнем Украјинцима који су морали да побегну у иностранство", рекао је Кулеба у интервјуу немачком "Билду".

Говорећи о шансама да се постигне споразум о прекиду ватре са Русијом, он је истакао да не види ништа лоше у примирју, ако оно буде први корак ка решењу које ће довести до ослобађања украјинске територије".
"Нећемо дозволити одвајање дела територије (Украјине). Спремни смо за дипломатију, али нећемо дозволити да она продужи нашу агонију и само одложи наредну фазу рата", рекао је дипломата.
Кулеба је изразио жаљење што је немачки канцелар Олаф Шолц мало времена посветио разговору са њим током посете Берлину.
"Ценим гестове. Али, истовремено морам да подсетим да председник Зеленски организовао званични састанак за министарку иностраних послова Немачке Аналену Бербок", рекао је Кулеба.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала