- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Вучић: Струја за сада неће поскупети

CC0 / пиксабеј / Далековод
Далековод - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да струја сада не сме и неће поскупети у нашој земљи јер, како је указао, то поскупљење не би поднели ни грађани, а ни држава.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Вучић је, гостујући на ТВ „Прва“, рекао да, уколико би струја поскупела за 30 одсто то би значило инфлацију од 20 одсто.
„Струја ће некада поскупети, мора, не можемо да је држимо као социјалну категорију, али не може сада", казао је Вучић.
Када је реч о нафти и гасу, Вучић је навео да нас очекују велики проблеми. Како је напоменуо, очекује се и шести пакет санкција Русији.
„Прексиноћ је нафта скочила на 111,5 долара по барелу. Када се год најаве нове санкције тог секунда оде нафта у небеса, тако је и за гас“, рекао је Вучић.
Указао је да да без гаса и нафте нема ничега, нема ништа и додао да нема привреде, јер нама 50 одсто гаса користи привреда.

„Очекујем нормалну цену гаса од Руса“

На питање шта очекује од Руса током нових преговора око гаса, Вучић каже да очекује нормалну цену, али да је најважније да га имамо. У том контексту је истакао да му је бугарски премијер обећао да неће правити проблем за транзит руског гаса за Србију.
Вучић је указао и на то колико смо зависни од руског гаса и напоменуо да нам НИС води руска фирма, као и да имамо руску рафинерију у Панчеву.
Истакао је да је немогуће одржати систем и државу ако не добијемо одређени новац и додао да је сам крив јер је рекао да се смањи учешће државе у акцизама, чиме се сада губи 36 милиона евра месечно и то како би грађани плаћали јефтиније гориво.
„Неки ће да кажу да је код нас нижа цена горива, али је струја скупља, али ми не можемо да повећамо цену струје и сада морамо да је држимо као социјалну категорију да не бисмо увећавали инфлацију јер нећу да уведемо порез људима који морају да плаћају за које нисмо ни криви, ни дужни“, казао је председник.
Како је навео, љут је на министра пољопривреде Бранислава Недимовића због његових данашњих изјава око тога да се може извозити све.
„Ми смо се договорили да можемо да дамо за овај месец 8.000 тона уља, а они мисле да можемо сваког месеца. Па нас пита једна пријатељска земља да ли можемо, Бане каже можемо, а не можемо“, казао је Вучић.
С обзиром да су најаве да ће 25 одсто људи на свету бити гладно на зиму, Вучић каже да у нашој земљи неће бити тих проблема.
„Нећемо имати проблема, не смемо, али да ли ћемо имати 3 милиона, 3,4 или 3,6 тона приноса, видећемо“, казао је Вучић, пренео је Танјуг.
Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
СРБИЈА
Вучић: Само уз пиштољ на челу нашој деци Србија може да прибегне промени политике
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала