- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Забринути смо због чланства Финске и Шведске у НАТО

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2022
Пратите нас
Кремљ је забринут због одлуке Финске и Шведске да постану чланице НАТО-а и планира да обави детаљну анализу последица, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Већ смо говорили да је за нас, наравно, то најважније питање и ми га веома пажљиво пратимо. Постоји повод за веома дубоку анализу могућих последица. Ми не сматрамо да ће чланство Финске и Шведске у НАТО некако ојачати и усавршити архитектуру безбедности на нашем континенту“, рекао је он.

Он је, говорећи у контексту догађаја у Украјини, скренуо пажњу да Русија нема територијалних спорова ни са Финском ни са Шведском, за разлику од Украјине, која, ако би постала чланица Алијансе створила огромне ризике за цео континент.
Песков је подвукао да је питање ступања Шведске и Финске у НАТО озбиљно, изазива забринутост и да ће Русија веома пажљиво пратити какве ће бити последице уласка Финске и Шведске у НАТО у смислу безбедности Русије.
„Пажљиво ћемо пратити шта ће се догађати и бележити изјаве. Шведска је изјављивала да не намерава чак ни под условима чланства у Алијансу да на својој територији размести неке стране војне базе или системе наоружања“, додао је портпарол Кремља.
Финска је у недељу званично објавила своју одлуку да уђе у НАТО.
Војник са заставом НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2022
Подкаст
Непријатељ пред вратима | Нови Спутњик поредак
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2022
РУСИЈА
Рјабков: Чланство Шведске и Финске у НАТО је још једна грешка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала