- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Покушаји искључења Русије из међународне сарадње погоршавају глобалну кризу

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2022
Пратите нас
Покушаји да се Русија економски, финансијски и логистички отргне од вишегодишњих успостављених канала међународне сарадње само погоршавају економску и прехрамбену кризу, упозорило је руско Министарство спољних послова поводом изјаве коју су усвојили министри спољних послова земаља „Велике седморке“ (Г7).
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Министарство је скренуло пажњу на изјаву земаља Г7 у којем су, између осталог, садржане оптужбе на рачун Москве за „једностране активности подривања пољопривредног потенцијала Украјине и погоршање стања глобалне прехрамбене безбедности“.
„Такви покушаји воде ка фрагментацији светске трговине и ометају опоравак глобалне економије која већ трпи због непрестаних таласа вируса корона, распрострањене инфлације, пооштравања монетарне политике развијених земаља. Даље покретање антируске санкционе хистерије ни под којим околностима неће бити стабилизујући или стимулативни фактор за светску економију“, наводи се у саопштењу МИП-а.
Руски спољнополитички ресор тврди да земље Г7 противрече саме себи у поменутој изјави.
„С једне стране, оне лицемерно тврде да санкције против Русије не погађају извоз основних животних намирница у земље у развоју. С друге стране, истиче се да ће Запад наставити да појачава санкциони притисак са циљем да изолује Русију од међународног финансијског система и глобалних институција. Посебно треба обратити пажњу на то да су управо једнострани поступци западних земаља, пре свега Г7, погоршали проблем прекида логистичких и финансијских ланаца испорука хране на светска тржишта“, прецизирало је Министарство спољних послова Русије.
Гасовод Газела којим се руски гас испоручује у ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
РУСИЈА
Г7: Напредак у ослобађању од руских енергената могућ до краја године
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала