- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Поскупљују свадбе: У Србији око 25 000 венчања годишње, термини попуњени

CC0 / Pixabay / Венчање
Венчање - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2022
Пратите нас
Почела је сезона свадби, а у Србији се годишње у просеку организује око 25.000 венчања, а стручњаци процењују да ће цена организације свадбе поскупети за 30 одсто.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Прошле године смо успели да организујемо око 15.000 венчања, а на ову годину је прешло 7-8 хиљада свадби од претходне године. То мало подиже ниво пословања, али ни близу довољно да надокнади то што две године нисмо радили“, рекао је за Танјуг Никола Јанковић, члан Управног одбора „Ивент индустрије Србије“.
Он је навео да су термини попуњени до краја октобра, почетка новембра.
Каже и да свака сала у Србији има још по неки слободан термин или слободне викенде, тако да младенци и даље могу да нађу неку локацију.
До краја године очекује се и повећање цена организација свадби од 30 одсто. Јанковић је објаснио да је потребно усклађивање цена због раста цена намирница и кретања на тржишту које не зависе од ивент индустрије.
Јанковић је додао да за сада цене нису повећане, али да ће се то десити при крају ове и следеће године, јер су цене у набавци свега битног за организацију венчања скочиле за 30 до 400 одсто.
„Мој савет младенцима је да ако могу што пре обезбеде себи све услуге које су им потребне од локације, преко услуга декоратера, венчаница, музичара, фото-видео услуга и слично јер ће на неки начин ипак бити заштићени уговором око сигурности тога око чега су се договорили са организаторима“, рекао је Јанковић.
Млада - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2021
ДРУШТВО
Шта би могло младенцима у Србији да прекине свадбу: Штета од одлагања весеља већ милионска
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала