- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Анкара: Шведска не може у НАТО све док се не отклони забринутост Турске

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаПоглед на Анкару
Поглед на Анкару - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2022
Пратите нас
Шведска не може у НАТО све док се не отклони оправдана забринутост Турске , написао је шеф Одељења за везе администрације председника Турске Фахретин Алтун за шведски лист „Експресен“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Земље као што је Турска које су мета тероризма, посвећено раде на отклањању тих двоструких стандарда. Узимајући то у обзир за Турску би било неприхватљиво да гледа како Шведска покушава да уђе у НАТО а да није ревидирала своју позицију“, навео је он.
Како је рекао, шведски народ би осетио исто што и Турци данас, ако би турска влада крила терористичку организацију одговорну за терористички напад у Сторторгету.
„Ми смо бескрајно срећни што Шведској не прети таква терористичка опасност али желим јасно да ставим до знања да Шведска не може да уђе у НАТО све док се отклони оправдана забринутост Турске. Ако Шведска очекује да друга по величини војска у НАТО стане у њену заштиту у случају напада онда мора да прихвати ту чињеницу“, наводи се у чланку.
Подсетимо, Шведска и Финска предале су данас своје захтеве за чланство у НАТО шефу организације Јенсу Столтенбергу, али их је Турска блокирала.
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган је 16. маја изјавио да Турска не може да каже „да“ чланству Финске и Шведске у НАТО-у, као и да према његовим речима, Турска не може да поверује уверавањима тих земаља да неће подржавати терористе.
Шведска је расадник тероризма, у њиховом парламенту су терористи Радничке партије Курдистана, рекао је Ердоган.
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2022
СВЕТ
Ердоган: Турска не може да каже „да“ чланству Финске и Шведске у НАТО-у
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала