- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Желео је да оствари сан у родном Београду, али не очајава: „У Србији ће бити спектакл!“

© Фото : ФИБАДанило Анђушић
Данило Анђушић - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2022
Пратите нас
Српски кошаркаш Данило Анђушић стао је на корак од Фајнал-фора Евролиге који ће од 19. до 21. маја бити одржан у Београду. Његов Монако поражен је од Олимпијакоса у плеј-офу 3:2, а сада сјајни шутер за Спутњик коментарише сезону Кнежева у Евролиги и саму завршницу такмичења.
Да је Монако био бољи у мајсторици против Олимпијакоса, гледали бисмо и Анђушића у Београду, али... Олимпијакос је искористио предност домаћег терена и ушао међу четири најбоља тима.

„Остварио би ми се сан да сам први Фајнал-фор играо у Београду, било би невероватно. Могу да будем задовољан сезоном, добио сам шта сам хтео када сам долазио у Монако. Да одиграм сезону у Евролиги са значајнијом улогом. Увек може боље, али генерално гледано био је прави потез што сам дошао овде. Велика ми је жеља да завршим сезону са титулом у француском шампионату, то ми је велика жеља и циљ“, истиче Анђушић у разговору за Спутњик.

Монака неће бити, а полуфиналне парове чине Барселона – Реал Мадрид, односно Олимпијакос - Анадолу Ефес.
„Биће јако квалитетна кошарка, некако ми се свиђају парови. Тешко је прогнозирати. Барса је показала константну игру, завршили су први. Целе сезоне играју на изузетно високом нивоу. Опет, знамо каква је Реал екипа, увек може да изненади. У последње време играју јако добро“, каже бек Монака.
Кошаркаш Кнежева види Ефес као првог фаворита. Заправо тим Ергина Атамана и брани титулу освојену прошле сезоне.
„Олимпијакос можда игра и најбољу тимску одбрану током целе сезоне, јако су добри у дефанзиви, играју добро као тим што може да буде њихова велика предност. Са друге стране је Ефес, дуго је на окупу, имају одличну хемију. Прошлогодишњи су шампиони, Васа и ове сезоне и сезону пре игра на врхунском нивоу, као и Шејн Ларкин, водећи су играчи. Верујем да ће се Ефес још дићи пред Фајнал-фор, и према мом мишљењу су главни конкуренти за освајање“.
Ефес је лоше стартовао сезону, није могао да се повеже, али...

„Многи су сумњали у њих, тако је било и прошле сезоне, али када су упалили моторе, то је другачија прича. Сигурно сам да нас чекају врло занимљиве утакмице. Стварно је велика ствар што смо добили организацију, ми смо земља кошарке. Сви са којима сам причао су одушевљени што је Фајнал фор опет у Београду, биће то прави спектакл у Србији“.

Да пређемо на Монако. Памтиће се дуго овакав успех Кнежева.
„Историјска сезона, одлична, нема шта. Стварно можемо бити задовољни. Знали смо да ће бити тешко против Олимпијакоса јер су они имали предност домаћег терена. Знамо шта им значи, видело се то у све три утакмице. Хала је била пуна, атмосфера сјајна. Можемо да будемо задовољни са оним што смо приказали током целе сезоне у Евролиги. Наравно да нам је свима криво за тај још један корак, то би била круна. Нико осим нас није очекивао да можемо да дођемо докле смо дошли“.
Монако је био на једну победу удаљен од доласка у главни град Србије што би било посебно искуство за Анђушића, али и тренера Сашу Обрадовића.
„Могли смо и Фајнал-фор да изборимо. Видела се предност домаћег терена све три утакмице. Успели смо чак да направимо и брејк. Да смо добили први меч код куће то би окренуло ток серије. Играли смо сјајно 35 минута у мајсторици, у нашем ритму, и онда мало пали. Пресудило је искуство. Пре свега Слукаса који је одиграо невероватно и показао је зашто је један од најбољих плејмејкера у последњих 15 година“.
Обрадовић је значајно подигао екипу, скупио редове и одвео их врло далеко у Евролиги.
„Јесте сигурно, нисмо били у завидној ситуацији. Када је дошао дошли смо до низа победа, знале су се улоге, сви смо се трудили да будемо на истој страници, да радимо свој посао. Да није тако било не бисмо довде догурали. Приказали смо одличну кошарку. И ми и Олимпијакос“.
За крај, знамо да је Анђушић играо за Парму из Перма и Уникс у Русији, а сјајни српски кошаркаш истиче колико по лепом памти епизоду из Русије.
„Перм је прекретница каријере, поред Бурга. Добио сам прилику да будем лидер, пријало ми је. После тога сам прешао у Уникс. Што се тиче Русије, обожавам Русију и као лигу и све што ми се тамо дешавало вежу ме лепа сећања“, закључио је Анђушић разговор за Спутњик.
Владимир Мицов - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2022
СПОРТ
Мицов за Спутњик после одлучујуће тројке: Напад из књиге, онакав шут се не вежба!
Српски кошаркаш Никола Милутинов – ЦСКА Москва - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2022
СПОРТ
ЦСКА игра Евролигу следеће сезоне и то у - Београду?
Детаљ са утакмице Кливленд Бруклин - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2022
СПОРТ
НБА звезди пао мрак на очи због игрице – претио бившој супрузи да ће је убити пред децом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала