- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Украјински екстремисти из „Азовстаља“ се предају, нема речи о евакуацији

© Sputnik / Максим БлиновМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2022
Пратите нас
Покушаји Кијева да се предаја украјинских екстремиста из „Азовстаља“ окарактерише као евакуација је нетачна, они се предају, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Недвосмислено је да се војници који су се склонили на територију ‘Aзовстаља’ предају и полажу оружје. Што се тиче њихове идентификације, питање би требало упутити Министарству одбране Русије“, навео је он.

Песков је оптужбе Кијева да руски војници врше злочине током специјалне војне операције назвао недопустивим и навео да су многи случајеви о којима говори Кијев лажни и исценирани.

„Гађање таквим терминима се сматра незамисливим и недопустивим. Многи случајеви о којима говори Кијев су очигледно лажни. Највише нас фрапирају исценирани случајеви за које су наши стручњаци аргументовано доказали да су лажни, па се према њима тако и односимо“, нагласио је портпарол Кремља.

Кијев не жели да настави преговоре

Он је навео да нема напретка у преговорима Русије и Украјине и додао да Москва констатује потпуно одсуство жеље код Кијева да се настави процес.
„Не мислим да су то повезани процеси. Преговори се не настављају и констатујемо да украјински преговарачи немају жељу да се процес настави“, рекао је Песков коментаришући повезаност капитулације свих украјинских војника на територији „Азовстаља“ и преговора.
Раније је портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков навео да се од 16. маја из „Азовстаља" предало 959 украјинских војника, од чега је 80 рањених. Педесет једна особа је примљена у болницу Новоазовск у Доњецкој Народној Републици.
Азов - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2022
РУСИЈА
Шта су све „Азовци“ радили у Маријупољу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала