- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Припреме за отварање ауто-пута од Подгорице до Колашина у пуном јеку /видео/

© Фото : YouTube/RTV Novi Pazar, snimak sa ekranaАуто-пут Бар-Бољаре
Ауто-пут Бар-Бољаре - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2022
Пратите нас
У току припрема за отварање ауто-пута Бар-Бољаре, приоритетне дионице Смоковац–Матешево, у понедељак су испоручена два специјална тунелска ватрогасна возила са најсавременијом опремом, саопштено је из „Монтепута“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Возила су вишенаменска, те осим најсавременије опреме за гашење пожара и спашавање из саобраћајних удеса, поседују банку ваздуха, која омугућава рад возила у задимљеним условима, тј. евакуацију возила и посаде, као и спашавање путника из угрожених подручја“, навели су из „Монтепута“ на свом профилу на Инстаграму.
Примопредаја возила је извршена на тунелу Созина, а присуствовали су јој извршни директор „Монтепута“ Милан Љиљанић и извршни директор „Љетописа Аутомотиве“ Борислав Мијовић.
Из „Монтепута“ су саопштили да је постојећа служба зажтите и спашавања од пожара, која функционише у оквиру Сектора за надзор, управљање и одржавање тунела Созина, проширена новом службом заштите и спашавања у Сектору за надзор, управљање и одржавање ауто-пута.
„У току је обука свих припадника службе, коју изводе инструктори Службе заштите и спашавања у Подгорици. Након завршетка ове врсте обуке, следи оспособљавање ватрогасаца – спасилаца за пружања прве медицинске помоћи, коју ће изводити припадници завода за хитну медицинску помоћ, после чега ће новопримљени припадници службе бити упућени на специјалистичку обуку у Словенију, где ће похађати обуку саобраћајних удеса и гашење пожара у друмским тунелима“, наводе из „Монтепута“.
Оспособљавање припадника службе биће заокружено алпинистичком обуком, коју ће вршити лиценцирани инструктори Горске службе спашавања.
„Уз обуку и припреме које ће се обавити на самом ауто-путу, бићемо спремни да одговоримо свим изазовима које очекујемо у току експлоатације пута“, наводи се у саопштењу „Монтепута“, пренео је „Инвеститор“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала