- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Православље између помирења и раскола | Свет са Спутњиком

© Sputnik / Лола ЂорђевићПатријарх Порфирије
Патријарх Порфирије - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2022
Пратите нас
После пола века Српска православна црква успела је да залечи раскол с Македонском црквом и да је врати у своје окриље. Историјски продор није успело да помути ни претходно неумесно мешање Васељенске патријаршије у македонско црквено питање.
После пола века Српска православна црква успела је да залечи раскол с Македонском црквом и да је врати у своје окриље. Историјски продор није успело да помути ни претходно неумесно мешање Васељенске патријаршије у македонско црквено питање.
Преузимајући улогу „источног папе“, патријарх Вартоломеј дотле се грозничаво доказује и на другим православним фронтовима, посебно ако је на удару Руска православна црква. Да не преза ни од никад виђених, радикалних потеза сведоче и спекулације да је с грчким премијером разговарао о протеривању руских монаха са Свете горе.
Како су православни расколи постали карта у геополитичким играма? Да ли је помирење СПЦ с Македонском црквом дефинитивно помрсило конце расколницима у Црној Гори? Шта значи у пракси аутономија Охридске архиепископије? Због чега одлука Вартоломеја да да томос украјинској непризнатој цркви има токсичан ефекат за читав православни свет? Зашто су за Фанар руски монаси на Атосу опаснији од бомби?
Одговоре на ова питања потражићемо у емисији "Свет са Спутњиком" чији су гости доктор културолошких наука , српски писац и правник Јован Јањић и историчар, доктор Милош Ковић.
Емисија „Свет са Спутњиком“ бави се горућим темама из широког спектра друштвеног и политичког живота. Води је Тања Трикић, а заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Емитује се средом од 17.00.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала