- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Грејање у Бугарској би могло да поскупи и до 50 одсто

© PixabayГрејање
Грејање  - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2022
Пратите нас
Бугарске топлане саопштиле су да би цена грејања и топле воде од јула могла да скочи за 30 до 50 одсто. Негативно предвиђање изнео је и министар енергетике Бугарске Александар Николов.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Он на седници комисије за енергетику није навео конкретне цифре, али је објаснио да ће разлог поскупљења бити цена природног гаса и чињеница да цена грејања и топле воде у земљи није дизана готово целе године.
„Када цена природног гаса скочи неколико пута, ма како тешко звучало, није неочекивано да цена грејања и топле воде скочи за неколико десетина одсто“, констатовао је Николов.
С тим у вези, министар је обећао да ће влада тражити решења која би омогућила да се помогне становништву због пораста цена.
„Такве одлуке биће коментарисане на нивоу Савета министара, потпредседника Владе и премијера“, додао је Николов.
Подсетимо, раније је руска компанија „Гаспром" објавила да су испоруке гаса у потпуности обустављене бугарској компанији „Булгаргас“ и пољској компанији „ПГНиГ“ због неплаћања у рубљама.
Гас - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2022
РУСИЈА
Бивши бугарски министар: Морали смо да покажемо да смо против Русије и сад плаћамо цену
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала