- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Калабухов: Одбаците приче о малигном утицају Русије у БиХ

© Фото : Youtube/FACE HD TV/PrintscreenИгор Калабухов, руски амбасадор у БиХ
Игор Калабухов, руски амбасадор у БиХ - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2022
Пратите нас
Руска Федерација позиционирала је БиХ као пријатељску земљу, изјавио је руски амбасадор у Сарајеву Игор Калабухов и позвао све у БИХ да одбаце приче о малигном руском утицају.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Понављам да је Руска Федерација заинтересована за стабилност, дијалог, компромис у БиХ и за, наравно, пријатељске односе између Руске Федерације и БиХ“, рекао је Калабухов и додао и да између две државе постоје различити механизми сарадње.
Осврнувши се на спекулације да је Сарајево увело санкције Русији и изјаве које су се о томе могле чути у БиХ и Бриселу, руски дипломата каже да они који тако говоре имају своје политичке циљеве, а за Москву је то једноставна ствар.
„Мислимо да то није техничко, то је базично питање о коме мора бити консензус у БиХ, видимо да га нема, а није ни било никакве одлуке релевантних институција“, навео је Калабухов у изјави за РТРС, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала