Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Састанак Стефановића са командантом снага ЕУ у БиХ

© Sputnik / Лола ЂорђевићНебојша Стефановић
Небојша Стефановић - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2022
Пратите нас
Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић састао се данас у Београду са командантом ЕУ операције АЛТЕА у БиХ генерал-потпуковником Брисом Удеом, који је рекао да ЕУ жели да операцију прилагоди „актуелним променама у међународном контексту и покаже чврсту посвећеност очувању мира и стабилности у региону“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У разговору о актуелној политичкој и безбедносној ситуацији у региону, Стефановић је истакао да је Србија чврсто опредељена за конструктиван и суштински дијалог који сматра основним механизмом за превазилажење проблема, као и да чврсто остаје на позицији поштовања територијалног интегритета и суверенитета свих међународно признатих држава и очекује исто од међународне заједнице, саопштило је Министарство одбране.
Он је подсетио да Србија предано и видљиво у пракси гради мостове сарадње са свим суседним државама усмерене на развој региона и да представља снажан фактор очувања мира и стабилности, што намерава и да остане, преноси Танјуг.
Министар је истакао и да поздрављамо све напоре међународне заједнице у очувању мира и стабилности.
Генерал-потпуковник Уде упознао је министра Стефановића са плановима јачања снага ЕУФОР у операцији Алтеа у Босни и Херцеговини у светлу међународне безбедносне ситуације и истакао да су чланице Уније, као меру предострожности, удвостручиле присуство на терену.
Он је указао да Европска унија жели да операцију прилагоди актуелним променама у међународном контексту и покаже чврсту посвећеност очувању мира и стабилности у региону.
Састанак Стефановића и генерала Удеа био је прилика и за сагледавање доприноса Републике Србије Заједничкој безбедносној и одбрамбеној политици, мисијама и операцијама ЕУ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала