00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
16:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Змајева жена“ - прича о Јелени Гатилузио, супрузи деспота Стефана Лазаревића
16:00
30 мин
СВЕТ СА СПУТЊИКОМ
Одбројавање пред најважније изборе на свету – шта ће бити дан после
17:00
60 мин
ДОК АНЂЕЛИ СПАВАЈУ
Слободан Бркић - очи које на оба света гледају
20:00
60 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Србин победио Италијане у прављењу пице на њиховом терену и открио тајну доброг теста

CC0 / Unsplash/Nik Owens / Пица
Пица - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2022
Пратите нас
Иако пица није српски специјалитет, Данијел Златковић је у Палерму, на гостујућем терену оних који су пицу измислили, доказао да је најбољи мајстор у њеном припремању.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Конкуренција на такмичењу у Палерму је била велика - учествовало је 150 пица-мајстора из целог света, а међу њима највише - италијанских.
„Италијане победити на њиховом терену је изузетно тешко, али пошло ми је за руком, и презадовољан сам овим резултатом”, рекао је Златковић.
Додао је да се одлука о победнику највише заснивала на квалитету направљеног теста.
„А исто се жири одушевио како сам ја то сервирао. То је било одушевљење чим сам изнео пице пред жири“, каже Златковић, који је у једној од категорија, да би, како каже - осликала одакле он као такмичар долази, направио пицу са дуван-чварцима и ајваром.
Златковић је одао и једну тајну доброг теста за пицу рекавши да је важно да се оно умеси - дан раније, и да се чува у фрижидеру.
Сутрадан се тесто обликује у лоптицу и растањи у кору дебљине око два милиметра уз пола центриметра руба, када је реч о класичној пици, објавио је РТС.
Пица - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2022
ДРУШТВО
Кад је беба први пут пробала пицу – због реакције постала хит на интернету /видео/
Пица с маслинама и броколијем - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2019
Пица против инфаркта награђена „Иг Нобелом“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала