- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србији отворена два „пролаза“ ка елити Европе?

© AFP 2023 / JEAN-PHILIPPE KSIAZEKГенерални директор Евролиге Ђорди Бертомеу
Генерални директор Евролиге Ђорди Бертомеу - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
Пратите нас
Ђорди Бертомеу, први човек Евролиге, у Београду је одржао брифинг са изабраним новинарима, а један од закључака је да би Србија у наредној сезони елитног такмичења могла да има и два представника.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Детаље разговора пренео је турски новинар Исмаил Шенол.
„Извршни директор Евролиге Ђорди Бертомеу је позвао девет новинара из Европе на доручак и одржао разговор. Рекао је да има кандидате из Јадранске лиге, из Шпаније и из Турске за специјалне позивнице за учешће у Евролиги наредне сезоне“, навео је Шенол.
Као кандидата из Турске новинар је издвојио финалисту Еврокупа, екипу Бурсе коју предводи српски тренер Душан Алимпијевић.
„Бертомеу је рекао да је минимални буџет за клубове учеснике седам милиона евра. То је готово немогуће за Бурсу“.
С тим у вези, у први план излазе Валенсија и „један од тимова који не освоји Јадранску лигу“.
„Бертомеу је уз то рекао да ће се формат Еврокупа наставити на актуелан начин и да је минимални буџет за учешће 2,5 милиона евра. Потврдио је и да је Турска кандидат за домаћина завршног такмичења Евролиге за 2023. годину, као и да постоји идеја за увођење ограничења у буџетима екипа и да би на плате требало да иде 60 до 65 посто, а не као сада где поједине екипе троше и 150 одсто буџета на плате“.
Из свега наведеног, могуће је да Јадранска лига у наредној сезони има и два представника – екипу која освоји такмичење, која ће попунити позицију званичног представника и екипу са посебном позивницом, што је велика шанса за београдске вечите ривале, Црвену звезду и Партизан.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала