- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Цирих: Сукоб полиције и демонстраната пред Давос

© Фото : Gian EhrenzellerКонгресни центар у Давосу уочи Светског економског форума
Конгресни центар у Давосу уочи Светског економског форума - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
Пратите нас
Десетине демонстраната против капитализма сукобилo се данас са полицијом у Цириху, пред одржавање годишњег састанка Светског економског форума у Давосу, који почиње у недељу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Полиција је користила бибер спреј како би зауставила шетњу демонстраната кроз центар града, преноси Танјуг писање британских медија.
Једна од група које су организовале протест истакла је у саопштењу да Светски економски форум и Швајцарска пружају светским моћницима уточиште где могу да размењују погледе и да је неопходно пореметити њихов мир како би се деловало против капиталистичког система.
Антикапиталистичке групе редовно одржавају неодобрене протесте у Цириху пред окупљање светске привредне и политичке елите у 120 километара удаљеном Давосу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала