- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Украјински екстремисти пљачкају, туку и хапсе становнике Гуљајпоља у Запорожју

© AP Photo / Vadim GhirdaУкрајински војници, Буча
Украјински војници, Буча - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
Пратите нас
Украјински екстремисти и припадници Оружаних снага Украјине пљачкају цивиле Гуљајпоља у Запорошкој области под изговором да је то због „одбрамбених потреба“, а све који се успротиве - пребијају и хапсе, изјавио је начелник Националног центра за управљање одбраном Русије, генерал-пуковник Михаил Мизинцев.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У Гуљајпољу у Запорошкој области припадници украјинских националистичких формација и војних јединица Оружаних снага Украјине спроводе пљачкашке акције по стамбеним квартовима. Под претњом примене оружја, присилно одузимају од цивила новац, драгоцености и лична превозна средства, због, наводно, одбрамбених потреба. Истовремено, грађане, који покажу и најмањи знак отпора, пребијају и оптужују за проруске ставове. Све осумњичене хапсе на основу члана о ‘колаборационизму’ Кривичног закона Украјине и одвозе у непознатом правцу“, објаснио је Мизинцев.

Он је истакао да слични случајеви већ по ко зна који пут показују право „лице“ кијевског режима, нехумано понашање украјинских власти према судбини свог народа и занемаривање моралних норми и норми међународног права.

Специјална војна операција у Украјини

Руски председник Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи које већ осам година малтретира и над којима врши геноцид кијевски режим“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу. Након чега су уследиле и најоштрије до сада санкције Запада против Русије.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Предаја екстремиста из Азовстаља - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
РУСИЈА
Маријупољ потпуно ослобођен, предали се сви екстремисти из "Азовстаља" /видео/
Жена седи на улици поред уништених зграда у Рубежном у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
РУСИЈА
„Ништа није остало“: Сведочење о пљачки и гранатирању за које су одговорни украјински екстремисти
Украјински војници у близини Лавова - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2022
РУСИЈА
Русија: Украјински милитанти користе цивиле као живи штит
Азов - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2022
РУСИЈА
Азовци истерали цивиле из склоништа /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала