- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дантеова освета: Ђоко, видео, победио!

© AFP 2023 / TIZIANA FABIНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
Пратите нас
Дантеовом осветом је новинар „Ла нуове бусоле“, италијанског портала Андреа Замбрано назвао шесту победу Новака Ђоковића на турниру у Риму, истакавши да су италијански спортски и политички лидери морали да аплаудирају човеку коме су упућивали најгоре епитете током кризе у Аустралији на почетку године.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Замбрано је подсетио да је Ђоковић био мета напада италијанских власти због своје одлуке да се не вакцинише против вируса корона, а са таквим дискурсом настављено је и уочи турнира у Риму.
Новинар је посебно обратио пажњу на Николу Зингаретија, челника лацијалског региона који је медицинско изузеће за Ђоковића од стране аустралијских власти назвао одвратним.
„То је лоша привилегија и шамар у лице свима који се боре против вируса корона“, говорио је Зингарети.
Пет месеци касније, наводи Замбрано, Зингарети је морао да аплаудира Ђоковићу, као да се ништа није десило.
„У најкраћем, Ђоковић нас је научио томе да у спорту побеђује онај који је најбољи, а не онај који је у дослуху са политичком моћи. У тениском речнику – гем, сет, меч. У речнику Јулија Цезара – Ђоко (играо), видео, победио!“, закључио је Замбрано.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2022
СПОРТ
Ђоковић испунио сан Италијану: „Било је фантастично“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала