- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

О злоделима османских војски и тајних служби: „Монголске мрље“, први роман Зорана Предина

© Фото : Уступљено СпутњикуЗоран Предин
Зоран Предин - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
Пратите нас
„Монголске мрље“, први роман познатог словеначког кантаутора и лидера групе Лачни Франц Зорана Предина објавила је Геопоетика.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У „Монголским мрљама“ Предин прича причу о породици, народу, континенту, преплитању и борби два времена – смрти и љубави.
Роман је о османским војскама и југословенским тајним службама које чине злодела у име чистоће расе, вере, идеологије или језика, и – супротстављеном појединцу, наводи издавач.
© Фото : Уступљено СпутњикуРоман Зорана Предина "Монголске мрље"
Роман Зорана Предина Монголске мрље - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
Роман Зорана Предина "Монголске мрље"
„Војске су пролазиле шкропећи наше земље свим тјелесним текућинама, крвљу, знојем, мокраћом, слином и сјеменом. И тко би у томе мноштву биолошких трагова нашао тко је ту све био. Зоран Предин спустио се спиралом ДНК све до мрачних дубина повијести, до наших најскровитијих тајни, исписујући једну узбудљиву, духовиту, ‘сполно мочну, силно здраву’ причу“, наводи хрватски писац Анте Томић.
Зоран Предин ће представити роман „Монголске мрље“ читалачкој публици на књижевној турнеји у неколико градова широм Србије (Чачак, Ниш, Панчево, Сремска Митровица...) а велика београдска промоција књиге биће одржана у среду, 8. јуна у 19часова у Сали Американа у Дому омладине, саопштила је Геопоетика.
Ђорђе Балашевић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2021
Балашевићева смрт поново ујединила бившу Југославију /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала