Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Недопустиво и неприхватљиво“: Селаковић пред Комитетом министара СЕ о захтеву Приштине

© Sputnik / Лола Ђорђевић Никола Селаковић
 Никола Селаковић - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
Пратите нас
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић поручио је, пред Комитетом министара Савета Европе, да би разматрање правно недопустивог и за Србију апсолутно неприхватљивог захтева тзв. Косова за чланство довело у питање кредибилитет те организације.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Он је нагласио да ће Србија свим расположивим дипломатским средствима одговорити на тај потез Приштине.
„Захтев за чланство за Приштину представља политички циљ, а не вредносно опредељење и јесте покушај да се та организација злоупотреби. То је дубоко у супротности са нормама и правилима Савета Европе, других међународних организација и међународног права. Додатно, ово је само још један јасан показатељ да Приштина нема намеру да до било каквог решења долази путем дијалога, већ се по ко зна који пут одлучила за унилатерални приступ“, изјавио је Селаковић.
Он је указао да је спољна политика Србије заснована на принципима поштовања међународног права, територијалног интегритета и политичке независности држава и упозорио да захтев Приштине за чланство у Савету Европе представља грубо кршење територијалног интегритета Републике Србије, пренео је Танјуг.
Селаковић је поручио да Србија подржава сваки ангажман Савета Европе на Косову и Метохији који има за циљ унапређење стандарда у домену људских права, владавине права и демократије, а који је у складу са Резолуцијом Савета Безбедности УН 1244 и статусно неутралним приступом Савета Европе.
„Република Србија верује да су вредности Савета Европе основа за очување стабилности и просперитета у Европи, и за њих се залаже. У нашем региону настављамо да доприносимо стабилности и промовисању начела и вредности Савета Европе. То је важан део нашег пута ка чланству у Европској унији, којем смо у потпуности посвећени, а на којима уједно темељимо и заштиту својих националних интереса“, закључио је Селаковић.
Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
СРБИЈА
Србија се не предаје: Снажан одговор на координирану акцију Запада и Приштине
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2022
СРБИЈА
„Врхунац цинизма“: Премијерка Србије о захтеву Приштине за чланство у Савету Европе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала