- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Скупштинско именовање или нешто више: Покушава ли Ђукановић да врати у игру Душка Марковића

© AFP 2023 / Savo PRELEVICМило Ђукановић и Душко Марковић
Мило Ђукановић и Душко Марковић - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
Пратите нас
Вијест да ће бивши премијер Душко Марковић највјероватније бити нови предсједник Одбора за политички систем, правосуђе и управу у Скупштини Црне Горе и на том мјесту замијенити Мома Копривицу из Демократа, за Веска Пејака из Алтернативе је само још један показатељ да Мило Ђукановић, предсједник ДПС-а, контролише политичку ситуацију у Црној Гори.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Вијест о могућој новој функцији Душка Марковића је данас објавио портал близак ДПС-у.
„Евентуално постављање господина Марковића на чело Одбора за политички систем, правосуђе и управу у Скупштини Црне Горе по мени је доказ да Ђукановић још увјек контролише политичку ситуацију. Тренутно се двије политичке структуре боре ко ће покрити више функција. Ми знамо да је Марковић, бивши шеф АНБ-а, министар правде и премијер, близак Ђукановићу. Друга страна коју предводи премијер Абазовић вјерује како ће Марковић окренути леђа Ђукановићу и помоћи да се он изолује, што се неће десити. Овај потез по мени је доказ да Ђукановић још увјек контролише политичку ситуацију у Црној Гори“, каже Пејак за Спутњик.
Пејак истиче да истинских реформи не може бити док је Ђукановић на власти, да јесте неопходна реформа и ДПС-а и других политичких субјеката у Црној Гори, али да за сада од тога нема ништа.
„Ђукановић је врло мудро предложио да Марковић буде предсједник Одбора, прије тога је кренула прича како су он и Марковић у лошим односима, што је била само варка. Марковић, у то сам сигуран, неће урадити ништа да се изолује Ђукановић, већ ће и даље бити његов вјерни политички саборац и помоћи да Ђукановић и даље контролише комплетну политичку ситуацију у Црној Гори“, наводи Пејак.
Вијест да би Марковић могао бити нови шеф Одбора за политички систем, правосуђе и управу покренула је буру реакција и на друштвеним мрежама, а и ту преовладава мишљење да је то још један доказ о стварном повратку ДПС-а на власт.
Дритан Абазовић и Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2022
РЕГИОН
Каварић: Ђукановић је већ „изгорио“ Абазовића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала