- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Ово је Србија!“ – Американац одушевљен Мицићем, тренер открио ко је „крив“ за тројку /видео/

© AFP 2023 / PEDJA MILOSAVLJEVICВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
Пратите нас
Тројка Василија Мицића у последњим секундама полуфинала Евролиге за победу Ефеса над Олимпијакосом у Београду је оставила без даха публику, али и његовог саиграча Шејна Ларкина, док је тренер Ергин Атаман рекао да српски кошаркаш сам нашао начин да заврши напад.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Мицић је убацио тројку при резултату 74:74 и обезбедио је пролаз у финале где ће Ефес бранити титулу освојену прошле године.
„Ово је Србија, морало је све да иде преко Васе! Морао је да погоди, ово је његова земља. Лако је било да одлучимо коме ће последњи шут, али немојте да му кажете. Био сам спреман и ја то да урадим, али он је све решио како треба“, рекао је кроз широк осмех Ларкин.
Американац је апострофирао да је кључ успеха то што је екипа дуго на окупу.
„Ту смо три-четири године, одавно знамо шта да очекујемо, какве су ово утакмице и шта треба да радимо. Прошле године смо против ЦСКА имали и 20 поена разлике, стигли су нас и имали смо драму. Научили смо лекцију, нисмо паничили и били смо фокусирани на победу“, додао је Ларкин.
Тренер Ергин Атаман је јасно на тајм-ауту пред последњи напад рекао да лопта иде у руке Мицићу, али је истакао да није „издао наређење за шут“.
„Желели смо да искористимо цео напад, рекао сам да идемо у нападу у последњих пет-шест секунди, да бисмо контролисали за продужетак. Изабрали смо Мицића јер је Ларкин после грча испао из ритма, успели смо у намери. Али нисам рекао Васи да шутира, рекао сам му да чита и можда напада, али је он нашао начин. Промашили смо лакше шутеве раније, али ово је кошарка. У свлачионици ниједном нисам играчима рекао да ураде нешто баш тако, они играју на терену, они морају да читају ситуацију, то је њихов осећај. Они то осећају, Васа је одлучио да шутира, било је утакмица на којима је много промашивао, критиковали су га, али је он прошле сезоне погађао, нека чита ситуације. Имао је погрешне одлуке, али ово је кошарка, али то није до тога какав сам ја тренер, већ до њега. Изгубили смо у Атини тројком Слукаса, сада смо победили, на њихову жалост ми смо у финалу“, рекао је Атаман.
Ефес ће у финалу у суботу од 19.00 у београдској Арени играти против Реала који је савладао Барселону.
Никола Миротић - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2022
СПОРТ
Реал преокретом поништио бриљантног Миротића – за финале у Београду!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала