- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Једини носач авиона Ратне морнарице Русије „Адмирал Кузњецов“ се налази на ремонту

© Сайт Dover-Marina.com / Уђи у базу фотографијаАвиони Су-33 на палуби тешког носача авиона "Адмирал Кузњецов" током проласка авио-групе Северне флоте кроз Ламанш
Авиони Су-33 на палуби тешког носача авиона Адмирал Кузњецов током проласка авио-групе Северне флоте кроз Ламанш - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2022
Пратите нас
Једини носач авиона у Ратној морнарици Русије „Адмирал Кузњецов“ се налази у пристаништу у 35. градилишта у Североморску како би се модернизовао и ремонтовао, саопштио је генерални директор Уједињеног бродарског предузећа (ОСК) Алексеј Рахманов.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Ремонт је био планиран за 14-15. мај. Међутим, дувао је јак ветар до 17 метара у секунди и одлучили су да одложе акцију док се време не смири“, појаснио је он.
Раније је Рахманов изјавио да је приликом потписивања уговора о обнови и модернизацији, као и утврђивање потребног обима посла наведено да само један гасни турбински мотор од четири може бити ремонтован. Касније је утврђено да су поправке неопходне за сва четири мотора, што значи још 10-11 месеци рада.
Он је навео да ако се не открију други недостаци, брод ће бити предат морнарици 2023.године како је планирано.
Подсетимо, 2018. године се догодила несрећа приликом спуштања „Адмирала Кузњецова“ у воду. Плутајући док ПД-50, на којем се налазио брод, упао је у воду, а затим је дизалица пала на носач авиона и оштетила део његове палубе.

Затим је брод премештен у 35. бродоградилиште где је избио пожар у коме је погинуло двоје људи, а више од десет је рањено. Поред тога, ОСК је морала и да раскине уговор са компанијом која је градила нови суви док у фабрици у Мурманску.
Тешка крстарица носач-авиона „Адмирал Кузњецов“ и хеликоптер Ка-29 Оружаних снага Русије на Средоземном мору - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2021
Русији потребна три носача авиона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала