- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Вучић: Струја у Србији ће морати да поскупи

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICТермоелектрана у Костолцу
Термоелектрана у Костолцу - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће струја морати да поскупи, али да то свакако неће бити „преко ноћи“, као и да ће се надлежни трудити да то и даље буде ниска цена, иако већа него до сада.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Вучић је рекао да је струја у Србији најјефтинија у Европи, била је раније у Украјини, али више није од како је избила криза у тој земљи, као и у Грузији.
„Нема више нико у Европи цену као у Србији. То је код нас суштински социјална категорија, што није фер, према ЕПС-у, али је тако“, рекао је Вучић за ТВ Пинк.
„Гледаћемо да држимо да цена и даље буде изузетно ниска, али ће морати да се повећа у неком тренутку“, додао је председник.
Он је појаснио да и када се најави повећање цене струје, мора да прође месец дана или два, док то не одобри агенција, тако да свакако не може да се деси „преко ноћи“.
Додао је да мора да се очува финансијска стабилност земље, али и да мора много да се улаже у ЕПС, како се не би копало 60.000-70.000 тона, већ 90.000 тона угља и како би систем био одржив.
Вучић, који је са мађарским премијером Виктором Орбаном отворио Сајам пољопривреде у Новом Саду, указао је да морамо да радимо и на изградњи нуклеарних електрана, додајући да је и данас разговарао са мађарским партнерима о томе да Србија „уђе“ делом у мађарску нуклеарку Пакс, да плати 1,8 милијарди за свој део.
Они би, каже, да „уђу“ у хидроелектране Ђердап или Бистрицу, јер су им потребна реверзибилни извори.
„Морамо да размишљамо о обновљивим изворима енергије, најчвршћу позицију имате тада. То су питања за разговор, а да ли ће и шта неко од политичара да каже, не секирам се. Када немају шта да критикују, причају о институционализацији“, рекао је Вучић, пренео је Танјуг.
Далековод - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
ЕКОНОМИЈА
Вучић: Струја за сада неће поскупети
Очитавање потрошње струје - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2022
Струја треба да поскупи: Зорана Михајловић о цени електричне енергије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала