Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић: Ово није дан независности Црне Горе, већ независности Србије од Црне Горе

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Скупштине Србије Ивица Дачић
Председник Скупштине Србије Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2022
Пратите нас
Председник СПС Ивица Дачић је поводом прославе 16 година независности Црне Горе изјавио да то није дан независности Црне Горе, већ дан независности Србије од Црне Горе.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У емисији „Хит твит“ на телевизији Пинк Дачић је вечерас коментарисао и то што је Министарство спољних послова Црне Горе, на чијем је челу нови министар Ранко Кривокапић, тражило од надлежних органа Србије да уклоне са веб сајта амбасаде, у којем су дате основне информације о Србији, део из историје у којем се „наводе нетачне информације које се тичу Црне Горе“.
Дачић је навео „да ми имамо дугу нашу заједничку историју и да је питање ко кога сматра Црногорцем и ко кога сматра Србином“.
„Долазим из јужне Србије и у принципу да је нас неко 1918. године питао, не верујем да би неко био за то да се направи Југославија. У сваком случају немој само да неко у Црној Гори мисли да ми лежемо и будимо се са мислима и тугом зато што су они отишли, срећан им пут“, рекао је Дачић.
Он је навео да треба да наставимо заједнички живот и додао да се у Србији најбоље види да уопште није битно ко је Србин, а ко Црногорац.
„А влада Црне Горе нека ради како мисли да је најбоље. Ми мислимо да она није поступила коректно према српским националним и државним интересима, а и према црногорским, када је признала Косово као независну државу“, додао је Дачић.
Коментаришући то што је Црна Гора увела санкције Русији, Дачић је рекао да су Црногорци били на буџету Русије кроз историју, „а сада би нама да соле памет како би требало да се односимо према Русима“.
Дачић је рекао да је навикао да део црногорских политичара своје политичке поене базира на антисрпству, пренео је Танјуг.
"Овде је реч о антисрпској политици, а не о појединачним ставовима. Могу да се спорим да ли је Његош био Црногорац или не, али презирем оне који су на Цетињу велики Црногорци, а овде на Врачару су огромни Срби са огромним пословним просторима и кућама", додао је Дачић.
Миодраг Лекић - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2022
РЕГИОН
„Између новог покушаја и старих обмана“ – Лекић о 16 година независности Црне Горе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала