- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Избор председника Албаније: Нико се није кандидовао

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/Ervis.Reci/Cropped photo / Парламент Албаније у Тирани
Парламент Албаније у Тирани - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2022
Пратите нас
Други круг избора за председника Албаније пропао је пре него што је и почео, пошто се нико није кандидовао за ту функцију.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Рок за подношење кандидатуре за председника Албаније истекао је данас у 16 сати и у том периоду ниједна парламентарна странка није предложила свог кандидата.
Седница албанског парламента, на којој би требало да се обави други круг избора за председника државе одржаће се у понедељак у 18 сати, међутим она се већ унапред сматра неуспешном, преноси Албанијан пост.
Раније је посланик опозиционе Демократске странке Арби Агаљиу изјавио да та странка неће предложити никога док се не прихвати документ те странке у коме траже да опозиционе странке могу да предложе четири кандидата, као и да се кандидат у последњих пет година није активно бавио партијском политиком.
Кандидата није предложила ни владајућа Социјалистичка партија.
Према процедури, председник Албаније се бира гласањем у пет кругова. Уколико ни након пет кругова председник не буде изабран, расписују се нови парламентарни избори, преноси Косово онлајн.
Грб Албаније у Тирани - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
РЕГИОН
Албански парламент одбацио резолуцију о "Признању геноцида у Сребреници"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала