- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Отварање деонице 5 обилазнице око Београда средином јуна /видео/

© Фото : YouTube/Izgradnja Srbije, snimak sa ekranaОбилазница око Београда
Обилазница око Београда - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2022
Пратите нас
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић је са представницима извођача радова прошао кроз тунел Стражевица и најавио отварање деонице 5 обилазнице око Београда за 15. јуни, а сектора 6 у наредних шест-осам месеци.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Томислав Момировић је рекао да је задовољан динамиком радова.
„И тиме што су кинески извођачи и домаћи партнери схватили колико је ово важан пројекат за нас, јер није само грађевински, и само тунел од око 800 метара, него обилазница која се гради више од 30 година. То јесте поразна слика нашег друштва претходних деценија и морамо да је пошаљемо у историју", рекао је Момировић.
Додао је да ће завршетком овог пројекта бити послат позитиван сигнал.
Указао је на значај завршетка обилазнице око главног града јер то „омогућује целој Европи да још брже пролази кроз Београд“.
„Задовољан сам. Хвала „Пауер Чајни“, извођачима, „Путевима Србије“ и „Коридорима Србије“. Велику ствар радимо и очекујем да ћемо обилазницу пустити 15. јуна. А сектор 6 обилазнице у наредних шест-осам месеци“, рекао је он.
Одговорни извођач радова за мостове компаније „Пауер Чајна“ Јовица Радић рекао је да је било доста тешких ствари током изградње од фебруара 2019. године те да су оне превазиђене уз подршку Министарства.
„Тренутно немамо никакве препреке да отворимо тунел и деоницу сектора 5 наредног месеца“, рекао је Радић.
Додао је да је тунел грађен новом методом, тако што је прво рађен ископ калоте, а затим ископ опораца.
„Крајем 2021. године започели смо са завршним радовима, опремањем електромашинском, телекомуникационом опремом и ИТС-ом. Ово је резултат вредног рада кинеских и српских колега у последње три године“, рекао је он, пренео је јавни сервис.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала