- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пресек стања: Руска војска уништила три батерије система „Град“ и станицу за радиоелектронску борбу

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаВишецевни ракетни систем "Град" Народне милиције ДНР
Вишецевни ракетни систем Град Народне милиције ДНР - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2022
Пратите нас
Руске снаге су током јучерашњег дана уништиле три батерије украјинског вишецевног ракетног система „Град“ и једну станицу за радиоелекотрнску борбу „Буковељ“, изјавио је на редовном брифингу портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.
Поред тога, како је казао, артиљеријским и ракетним нападима уништено је и 41 упориште украјинских снага и укупно 76 артиљеријских и минобацачких јединица.

„Наше ракетне снаге гађале су укупно 583 локације са људством и војном техником противника, 41 командни центар, 76 артиљеријских и минобацачких јединица, између осталог и три батерије система `Град“ и станица за радиоелектроснку борбу `Буковељ`“, прецизирао је Конашенков.

Истовремено, руске ПВО снаге су током јучерашњег дана обориле и 11 украјинских дронова, а пресретнуте су и две украјинске ракете лансиране из система „Смерч“.
Са друге стране, авијација је, према речима портпарола руског одбрамбеног ресора, гађала 26 локација где се налазила украјинска војска и ликвидирала преко 210 екстремиста, онеспособила 38 јединица војне технике и уништила складиште са муницијом и то у близини места Красни Лиман.
Руски Ка-52 у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2022
РУСИЈА
УЖИВО Исламски свет очекује победу Русије у Украјини, ЕУ исцрпела све војне залихе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала