- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Какве цене српски туристи могу да очекују овог лета у Грчкој

© Фото : pixabay.comОстрво Евиа, Грчка
Острво Евиа, Грчка - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
Пратите нас
Грађани Србије и ове године исказују највеће интересовање за летовање у Грчкој. За улазак у ту земљу, држављанима Србије потребан је само пасош. Према речима грчког министра туризма, Василиса Кикиљаса, заменски ваучери важиће и ове године, а за неколико недеља би требало да буде донета одлука о укидању роминга за српске туристе.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Ивана Симић Апостолу рекла је за РТС да се у грчким медијима наглашава да ће ове године Грчку посетити око 900.000 туриста што је за око 30 одсто више него прошле године.
„Грчки министар истиче да је Србија пријатељска земља, да су туристи из Србије увек добродошли. Нагласио је да туристи из Србије обично долазе друмским саобраћајем, а 2019. године остварили су 7,7 милиона ноћења. По броју ноћења су први међу земљама региона“, рекла је Ивана Симић Апостолу.
Коментаришући одлуку о укидању роминга за српске туристе, рекла је да је грчки министар истакао да је потребно неколико недеља да се све ствари ускладе како би до тога дошло.
Али, према њеним речима, није прецизиран тачан датум.
Када је реч о ценама у Грчкој, рекла је да су поскупљења у тој земљи видна, поскупела је струја, а видљива су и поскупљења у продавницама.
„Сигурно је све скупље за 20 до 30 центи. Тако да и наши туристи треба да очекују мало више цене него прошле године. Мало скупље ће бити, али не на уштрб, лепог времена и лепог провода“, напоменула је она.
Нагласила је да ковид више на срећу није главна реч и да је добра вест да у Грчку може да се уђе само са пасошем.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала