- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Спремни смо за наставак преговора са Кијевом, нисмо ни желели да дијалог стане

© Sputnik / Maxim BlinovМинистарство иностраних послова Руске Федерације
Министарство иностраних послова Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
Пратите нас
Званична Москва спремна је да настави преговоре са Кијевом око ситуације у Украјини, изјавио је заменик руског министра иностраних послова Андреј Руденко и додао да Русија није ни желела да дође до „замрзавања“ преговора у овој фази.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„То није била наша иницијатива, да се актуелни преговори зауставе, да се уведе пауза. Ми смо спремни да се вратимо преговорима чим Украјина покаже конструктиван став и понуди одговор, или макар реакцију, на предлоге које смо предали“, рекао је он.

Такође је рекао и да званична Москва, у контексту преговора, не обраћа превише пажње на речи саветника украјинског председника Михаила Подољака о томе да Кијев искључује било какав споразум са Москвом који подразумева признавање нових граница.
Руденко је такође рекао и да није искључено да би једна од тема преговора могла да буде и размена заробљеника из фабрике „Азовстаљ“ код Маријупоља.
„То није у мојој надлежности да говорим, али претпостављам да се таква идеја помиње. Допуштам ту могућност, то је сасвим разумно питање“, додао је он.

Испорука наоружања Молдавији

Руденко је рекао и да забринутост Москве изазива и могућност да НАТО почне да испоручује наоружање Молдавији.
Он је тим речима прокоментарисао изјаву британске министарке иностраних послова Елизабет Трас која је рекла да би испорука наоружања Молдавији пружило шансу тој земљи да се заштити од наводне руске претње.

„Зачуђени смо не само изјавом, већ и могућом реакцијом Кишињева. Наставићемо да пратимо ситуацију. Наглашавам да је у уставу Молдавије јасно запечаћен њен неутрални ванблоковски статус, а испорука наоружања од стране чланица НАТО створила би додатна питања“, додао је он.

Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2022
РУСИЈА
Путин: Преговори са Украјином практично прекинути, улазак Финске у НАТО грешка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала