- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Природна рампа за комарце: Биљке које помажу у борби против досадних инсеката

CC0 / Pixabay / Комарац
Комарац - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
Пратите нас
Када креме, спрејеви или електрични уређаји са таблетама, не помажу у борби против комараца, време је да се окренете природним решењима.
У непосредној близини терасе или у балконским жардињерама посадите биљке које ће вам бити ефикасни саборци у борби против ових, али и других инсеката.
Матичњак је права легенда међу биљкама које “терају” муве. Етерично уље које садржи шири освежавајући мирис, а одлично се показало и у борби против непријатних летећих створења.
Осим тога, матичњак може да вам помогне и кад већ осетите свраб од убода комарца или вам се на кожи појаве оток и црвенило. Уберите свеж листић и прстима на болно место исцедите сок, па оставите да се осуши.
Свраб ће нестати за неколико секунди!
Лаванда не само да балкону и тераси даје медитерански шарм већ се својим мирисом поуздано бори против досадних мушица и комараца. Зато ову биљку са ситним љубичастим цветовима морате имати у свом окружењу, преноси портал Објектив.
Етерично уље лаванде једино је уље које се на кожу може наносити у неразређеном облику. Интензивна арома коју шири никако не прија инсектима.
Тамјаника такође може бити добар избор у борби против инсеката. Поготово ако волите егзотичне биљке и љубитељ сте модерних висећих корпи.
Њена етерична уља побринуће се да вас инсекти заобиђу у широком кругу.
Рузмарин својим мирисом такође може да буде одлична рампа за комарце, а мирис је нарочито делотворан док полако сагорева. Овај трик користите ако припремате роштиљ.
На жар баците неколико гранчица свежег рузмарина и комарци вам неће досађивати док вечерате.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала