- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Седам разлика између срећних и несрећних људи

CC0 / Pixabay / Насмејане жене
Насмејане жене - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
Пратите нас
Постоје људи који су срећни чак и кад им у животу објективно не иде добро. И постоје људи који у свему, па и у оним лепим стварима, виде нешто што им се не свиђа и због чега су несрећни.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Психолози кажу да ова друга, несрећна група има седам особина које срећни немају, али у самој сржи свих тих навика се налази иста ствар.
„Постоје милијарде људи на нашој планети који заиста имају разлоге да буду несрећни. Сви остали су срећни или несрећни у зависности од дана“, каже за „Сајколоџи тудеј“ истраживач Соња Љубомирски са Универзитета у Калифорнији и додаје да 40 одсто нашег срећног или несрећног осећања зависи од нас самих, преноси ДДЛ.
Према њеним речима, хронично несрећни људи имају следећих седам особина или уверења:

1. Веровање да је живот тежак

Срећни људи знају да живот може бити тежак и имају тенденцију да кроз такве ситуације прођу са ставом радозналог борца, а не жртве.
Они, за разлику од хронично несрећних, преузимају одговорност и фокусирају се на то да се из сваке несрећне ситуације извуку што је пре могуће. Истрајност у решавању проблема је особина срећних особа.
Несрећни људи себе виде као жртве живота и остају заробљени у ставу „види шта ми се десило“, уместо да пронађу начин да пређу на другу страну.

2. Неповерење у друге људе

Већина срећних људи верује у своје ближње. Они верују у добро у људима, отворени су и пријатељски према онима са којима се сусрећу, негују осећај заједништва и отворени су за нова познанства.
Несрећни људи су неповерљиви према већини особа са којима се сусрећу и претпостављају да се странцима не може веровати. Такав став затвара врата за све нове контакте, искривљују све шансе за нове сусрете и пријатеље, држи их у њиховом малом, несрећном кругу.

3. Немогућност да виде срећу

Има доста лошег у овом нашем свету, то је чињеница, али несрећни људи зажмуре на сваки траг среће јер су фокусирани само на оно што није у реду. Можете их приметити на километар - то су они који се стално жале и који ће на помен нечег доброг рећи: „Да, али...“.
Срећни људи су свесни глобалних проблема, али су своју забринутост избалансирали тако да не може да их преплави. Они оба ока држе отворена, за разлику од несрећних којима је једно увек затворено, и то баш оно које би требало да види добро у свету.
CC0 / Pixabay / Несрећан човек
Главобоља — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
Несрећан човек

4. Љубоморни су

Несрећни људи верују да је туђа срећа изграђена на њиховој несрећи. Они верују да нема довољно доброте за све нас на овој планети и да морамо једни од других да је крадемо. То доводи до љубоморе и презира. Срећни људи знају да је ваша срећа ваша ствар и теже да и они достигну своју срећу.
Срећни људи верују у то да је њихова срећа јединствена и да нико на овој планети не може да им је украде или је копира. Они верују у неограничене могућности, ништа и нико не може да их заустави.

5. Не труде се да управљају својим животом

Срећни људи свакодневно предузимају кораке како би остварили своје циљеве, али имају на уму и то да не могу да контролишу баш све препреке које ће живот бацити на њихов пут.
Несрећни људи имају тенденцију да контролишу све исходе и да се потом дубоко разочарају што није све онако како су они замислили.
Срећни људи не потону када им живот у двориште убаци погрешну лопту, они тада кажу: „Дешава се“ и прелазе на план Б. Несрећни, међутим, очајавају, жале се, одустају.

6. Лоше мисле о свему

Несрећни људи не мисле о добром исходу, већ се на старту боје како ће све кренути наопако.
Срећни људи, међутим, дозвољавају себи да маштају о томе шта би све лепо живот могао да им пружи. Несрећни људи главу пуне бригама и страховима.

7. Живе у прошлости

Несрећни људи воле да живе у прошлости. Стално се враћају на оно ружно што им се догодило, или на несрећу неких других људи. Срећни људи живе у садашњости и у будућности. Можете осетити позитивну вибрацију када сте у друштву срећних људи.
Примећујете ли шта се налази у сржи свих ових ствари? Начин размишљања. Дакле, не ради се о томе шта неко има или нема, нити о томе да ли је неко „рођен под срећном звездом“ или му је лош хороскоп, већ само о томе како неки људи желе да виде ведрију страну ствари, а други виде само оно лоше.
Чињеница је да ништа није црно или бело, већ је увек мешано, али је исто тако чињеница да ће несрећни људи увек да се фокусирају само на црну страну ствари.
Меланхолија - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2022
ДРУШТВО
Шта нас спречава да будемо срећни
Јутарње буђење — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
ДРУШТВО
Шта је „недељна туга“ и како да вам лакше падне понедељак
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала