- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Тајмс“: Британија подржала идеју о деблокади испорука житарица из Украјине

CC0 / пиксабеј / Село
Село - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
Пратите нас
Министарка спољних послова Велике Британије Лиз Трас заложила се за стварање коалиције земаља ће осигурати безбедне испоруке украјинских житарица, пише лист „Тајмс“, позивајући се на дипломатски извор.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Дипломатски извор је саопштио да министарка подржава идеју слања војних бродова за пратњу бродова из Одесе“, наводи се у чланку.
Према медијском писању, могла би да затреба сагласност Сједињених Америчких Држава за спровођење тог плана.
У материјалу се додаје да ће вероватно бити потребна војна пратња бродовима из Николајева.
С тим у вези, неименовани званичник са Запада је, према подацима „Тајмса“, оценио да је тај корак немогуће остварити без сагласности Русије, као и да би у супротном могло да дође до инцидената.
Литвански министар спољних послова Габријелијус Ландсбергис раније је предложио стварање поморске коалиције за деблокирање испорука житарица из Украјине. Он је навео да превоз може да се обави преко Одесе за шта је потребан договор са Турском, деминирање области Црног мора и да се осигура пратња украјинским бродовима.
Није само Велика Британија та која може да обезбеди заштиту теретних бродова са житарицама, већ и земље које ће бити директно погођене прехрамбеном кризом, укључујући Египат.
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
СВЕТ
Бајден жели украјинску пшеницу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала