- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шта има логику, а шта нема – Медведев је био јасан

© AP Photo / Eduardo VerdugoДанил Медведев на турниру у Акапулку
Данил Медведев на турниру у Акапулку - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер коме је политичком одлуком забрањено да учествује на наредном Вимблдону, током Ролан Гароса је коментарисао реакцију АТП да укине бодове са предстојећег турнира у Лондону.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Медведев се нашао у нелагодној позицији, заједно са осталим руским и белоруским такмичарима због политичке одлуке Вимблдона да их суспендује – „како би се смањио руски утицај“, шта год то значило.
Медведев се за то време такмичи на Ролан Гаросу, турниру који се игра на шљаци, а што њему није најомиљенија подлога.
„Пре свега, желим да се фокусирам на Ролан Гарос јер је много тога речено о Вимблдону и свему. Знате за одлуку АТП, није лако то коментарисати, али када се погледа објашњење, јасно је да има логике у њиховој одлуци. Логику не налазим у одлуци Вимблдона. Не кажем да је одлука исправна, али је бар објашњена и налазим то логичним“, навео је Медведев.
Ситуација је, како је рекао Медведев, веома чудна – одлуком АТП да укине бодовање за Вимблдон он ће постати први тенисер света, с обзиром на то да ће Новак Ђоковић остати без 2.000 поена освојених прошле године.
„Ситуација је веома чудна. Да будем искрен, као што сам рекао последњи пут, волео бих стварно да играм на Вимблдону. Волим Вимблдон. Воли да играм на трави. Играћу на трави после Ролан Гароса. Ако не могу, припремаћу се за наредне турнире, пратићу шта се дешава. Ако нема поена, ако постане број један, сјајно за мене. Ако их буде било и ако не постане број један, нећу бити разочаран. Шта је ту је. Не могу да променим неке одлуке, било АТП-а, било Вимблдона", рекао је Медведев.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
СПОРТ
Срби успешни – Медведев се вратио на победнички пут
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала