Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Хаг поново тражи Шешеља и још седам Срба

© Tanjug / JAROSLAV PAPПредседник СРС Војислав Шешељ
Председник СРС Војислав Шешељ - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
Пратите нас
Председник СРС Војислав Шешељ изјавио је да му је полиција уручила позив да дође на саслушање пред истражитељима Хашког трибунала.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Позив је стигао и за осам садашњих и бивших чланова тима за помагање Шешељеве одбране пред Хашким трибуналом, јављају "Новости".
Наиме, осам држављана Србије хашки истражитељи желе да испитују о наводном "кршењу правилника о необеловадивању тајних података и идентитета заштићених сведока".
На списку су још и Љиљана Михајловић, Огњен Михајловић, Миљан Дамјановић, Марина Ристић, Немања Шаровић, Марина Рагуш и Мирољуб Игњатовић.
Хашки истражитељи намеравају да разговоре са садашњим и бившим члановима Шешељевог тима обаве крајем јуна, а са Шешељем првог јула.
Подсећамо, Хашки трибунал је против Шешеља водио поступак који је трајао 15 годинa, чиме је флагрантно прекршено његово право на суђење у разумном року.
Шешељ се у фебруару 2003. године добровољно предао Хашком трибуналу, у чијем притвору је био готово 12 година, до новембра 2014.
Хаг је против Шешеља водио и чак три поступка за "непоштовање суда".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала