Какав учинак на здравље има силикон из пива
Пратите нас
Америчка истраживања су показала да особе које пију пиво имају мање шансе да оболе од Алцхајмера. Наиме, силикон у пиву помаже у спречавању опадања можданих функција.
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).
Стручњаци наводе да чаша пива дневно смањује ризик од срчаних болести. Студија је показала да они који на овај начин конзумирају пиво имају 42 одсто мање шансе да оболе од срчане болести, у односу на оне који не пију. Препоручује се пиво од пет одсто алкохола.
За јачање костију одговоран је силикон у пиву, исти онај који утиче на позитиван рад можданих функција. Студија је показала да особе које уносе умерену количину пива имају јачу густину костију од оних који не конзумирају пиво, док они који конзумирају превише овог пића, имају преслабе кости.
Ствар је у умерености, која итекако може да се примени када је здравље у питању.
Студија Европске асоцијације за изучавање дијабетеса показала је да особе који пију до четири пута недељно имају мање шансе да оболе од дијабетеса. Они који конзумирају више од ове количине недељно, за 21 одсто су мање изложени ризику обољевања од шећерне болести. Према тврдњама стручњака, пиво спречава нагли пораст шећера у крви.
Пиво помаже зубима да задрже белу боју. Оно спречава раст и развој бактерија које се формирају на зубима. Пиво је тестирано на бактерије које су криве за развој каријеса и болести зуба, и откривено је да оно блокира њихову активност.
Пиво садржи антизапаљенска својства па на тај начин штити организам од запаљења која могу бити узрок многих болести. Захваљујући хмељу, пиво је идеално средство у борби против прехладе и инфекције плућа. Истраживања су такође показала да пиво одлично реагује на притисак, односно снижава га.
Овај напитак спречава стварање камена у бубрегу. Фински научници су открили да конзумирање пива смањује овај ризик за 40 одсто. Верује се да је реч о количини течности која покреће бубреге да раде више.
Пиво садржи посебне нутријенте који су хранљиви. Богат је витамином Б и протеинима, а притом садржи подједнаку количину антиоксиданаса као и вино. Такође, богато је нијацином који је одличан за косу, кожу и рад црева, пренео је ДДЛ.