- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Отворени смо за економску сарадњу са свима, спремни смо и да је проширимо

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин саопштио је да упркос санкцијама Москва намерава да остане отворена за економску сарадњу са свим земљама света и да ће, штавише, проширити сарадњу са земљама које су заинтересоване за то.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Важан је читав систем питања – а то је организовање погодне платне инфраструктуре у националним валутама, успостављање научно-технолошких веза, повећање капацитета логистичких ланаца, повећање њихове ефикасности и стварање нових рута за превоз робе“, рекао је председник на састанку о проблемима развоја транспортне инфраструктуре.
Шеф руске државе је такође напоменуо да је у савременим условима све већи значај диверзификације транспортних токова.
„Поступци неких земаља, њихова жеља да се затворе од Русије, не да затворе Русију, већ да се затворе од ње, чак и на своју штету, показали су колико је важно и правовремено у савременом свету диверзификовати транспортне токове, проширити коридоре у правцу предвидљивих одговорних партнера“, констатовао је Путин.
Руски лидер је поставио задатак да у наредним годинама убрза развој инфраструктуре у земљи.
Развој инфраструктуре је један од главних покретача наше привреде, заправо, сваке привреде. Већ много година доследно, систематски повећавамо логистичке капацитете Русије, радимо то са погледом у будућност, за дугорочни ефекат на домаћи бизнис, за наше грађане“, објаснио је председник.
Подсетимо, бројне западне земље увеле су нове санкције Москви након што је Русија покренула специјалну операцију у Украјини.
Амерички државни секреатар Ентони Блинкен  - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2022
РУСИЈА
Блинкен: Посветио бих Путину песму „Никада се нећемо помирити“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала