- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија забранила улазак у земљу за 154 члана британског Дома лордова

© Sputnik / Алекс Макнотон / Уђи у базу фотографијаВестминстерска палата и мост у Лондону
Вестминстерска палата и мост у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
Пратите нас
Москва је, као одговор на одлуку Лондона да на списак санкција стави скоро све чланове Савета Федерације Русије, забранила улазак у земљу за 154 посланика Горњег дома британског парламента - Дома лордова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Лица, којима је забрањен улазак у нашу земљу, директно су допринела антируским санкцијама Лондона. Циљ тих санкција је стварање услова за политичку изолацију Русије и уништавање њене економије. Они су користили свој ауторитет за наметање антируске хистерије у Великој Британији, препуштајући се русофобичном политичком курсу владе британских конзервативаца“, наводи се у документу Министарства спољних послова Русије и истиче да ће се наставити рад на проширивању санкционог списка.

Подсетимо, према саопштењу Министарства спољних послова Велике Британије, Лондон је на списак санкција које су уведене Русији додао још 63 физичка и правна лица, укључујући и низ руских медија и новинара због извештавања о догађајима у Украјини. На листи су се, између осталих, поново нашли и „РТ“ и „Спутњик“.
Велика Британија је средином априла проширила санкциони списак против Русије, уврстивши још 206 лица, наведено је раније у документу објављеном на сајту Владе. Како је тада саопштено из британског Министарства спољних послова, забрањен је увоз руског гвожђа и челика, али и извоз квантних технологија и напредних материјала.
Као одговор на руску специјалну војну операцију у Украјини, западне земље почеле су да уводе нове антируске санкције. Портпарол Кремља Дмитриј Песков приметио је да су то веома озбиљна ограничења, али се Русија за њих унапред припремала. Са своје стране, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да су стране компаније које одбијају да послују са Русијом то учиниле под огромним притиском, али да ће Русија решити све проблеме са економијом које јој Запад ствара.
Поглед на Москву  - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2022
РУСИЈА
Амбасадорка Велике Британије је позвана у МИП Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала