- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Вода с лимуном: Чаробни напитак или мит?

CC0 / Pixabay / Лимунада
Лимунада - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
Пратите нас
Испијање воде с лимуном у јутарњим сатима постало је ритуал за многе људе који желе да смршају и побољшајусвоје здравље. Иако не постоје научни доказикоји потврђују да ова навика помаже при мршављењу, она није лоша. Штавише, реч је о здравој навици.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Тај напитак нуди солидну дозу витамина Ц одмах после буђења, а стручњаци су открили главни учинак који та пракса има на тело, конкретно на бешику.
Нутрициониста и дијететичар Колин Кристенсен каже да ова здрава комбинација, коју су популаризирали инфлуенсери и дали јој статус чаробног еликсира, није никаква изузетна течност за детоксикацију нити може учинити чуда за вашу тежину, тен, мокраћни тракт и пробаву.
Реч је углавном о митовима, тврди она, преноси портал Индекс.
“Предности воде с лимуном долазе од испијања воде, а не самог лимуна”, каже Кристенсен.
“Испијање адекватне количине воде може помоћи нашем телу да функционише правилно, што апсолутно може утицати и на здравље бешике“, додаје.
Студија из 2015. године, објављена у часопису Medicine, открила је да велик унос воде разређује концентрацију урина и смањује његову киселост и уклања вишак соли из тела, чиме се смањује ризик од развоја камена и песка у бубрегу за 60 одсто.
Док су друге студије сугерисале да је испијање лимуновог сока или других киселих сокова повезано са смањењем ризика од песка и камена у бубрегу, ова студија није пронашла такву везу.
“Ако вам вода с лимуном помаже да попијете више воде, уживајте!”, закључује Кристенсен.
Високе температуре у мају месецу и мало падавина, већ утичу на људе и начине живота. Како то све изгледа из угла метеоролога Недељка Тодоривића, послушајте у емисији "Енергија Спутњика".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала