- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крај је кад Дончић каже – Далас избегао „метлу“ /видео/

© AP Photo / Jed JacobsohnЛука Дончић Стеф Кари
Лука Дончић Стеф Кари - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
Пратите нас
Кошаркаши Даласа предвођени Луком Дончићем успели су да упишу прву победу у финалној серији Западне конференције против Голден Стејта – 119:109, и сада је резултат 3:1 за Ратнике.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Маестрални Словенац убацио је 30 поена уз 14 скокова и девет асистенција. С друге стране, Стеф Кари постигао је 20 поена, док је српски репрезентативац Немања Бјелица на свом конту имао четири поена уз три скока и исто толико асистенција за 15 минута проведених на паркету.
Српски центар из редова Маверикса Бобан Марјановић није улазио у игру.
Далас је одлично отворио сусрет и показао је да неће дозволити фаворизованом тиму из Калифорније да слави с убедљивих 4:0 у серији. Донћић, Фини-Смит и остатак екипе из Тексаса нипошто није желео да дозволи да буде понижен и успео је да избегне "метлу".
Уводна деоница припала је Даласу резултатом 28:24, док је предност у другој додатно порасла и домаћи тим отишао је на велики одмор с двоцифреном предношћу и то са плус 15 поена - 62:47.
Већ тада се наслућивало да Мавси ни по коју цену неће дозволити да пред својим навијачима изгубе и други меч и да неславно окончају серију, без победе у двобоју са Стефом Каријем, који је по обичају био најефикаснији актер међу Ратницима.
Убацио је Стеф 20 поена, имао пет скокова и осам асистенција, али је то било премало за мотивисане Мавсе, предвођене расположеним Дончићем.
Погађао је Словенац из свих позиција, асистирао, скакао и само му је једно додавање недостајало да упише трипл-дабл учинак.
Подршку је имао од Финија-Смита који је постигао 23 поена уз шест скокова и две асистенције за скоро 39 минута проведених у игри.
Решио је Далас у своју корист и трећу четвртину резултатом 37:23, па је у одлучујућу деоницу ушао са капиталних 29 поена разлике.
То једноставно нису могли да прокоцкају, Ратницима није било спаса и повратка и сусрет је окончан резултатом 119:109.
Пети меч заказан је у ноћи између четвртка и петка у Калифорнији и Голден Стејт ће пред својим навијачима имати прву меч лопту.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
СПОРТ
Да ли ће „змија у џепу“ једне породице покварити Јокићеве снове?
Кошарка - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
СПОРТ
НБА стиже у Париз
Џејсон Тејтум - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
СПОРТ
Бостон уз Тејтума фуриозно изједначио против Мајамија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала