- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Додон се огласио из притвора: Власт одлучила да зада снажан ударац опозицији

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаИгор Додон
Игор Додон - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
Пратите нас
Бивши председник Молдавије Игор Додон, који је јуче приведен због сумње за велеиздају, поручио је да су власти због страха одлучиле да ударе на њега, као лидера опозиције.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Руководство земље је идентификовало главну опозициону силу, главног лидера, који ужива политички ауторитет, и задало снажан ударац злоупотребљавајући правосуђе, прибегавајући гоњењу, хапшењу и оцрњивању у медијима. Актуелна власт склања оне којих се плаши“, наводи се у Додоновом саопштењу које је пренео преко адвоката, у којем истиче да поседује доказе које отклањају сваку сумњу у вези са његовом наводном корумпираношћу и кршењу закона.
Бивши председник је нагласио да је његово привођење повезано са жељом власти да скрену пажњу становништву са озбиљних проблема – кризом у пољопривреди, високих цена, сиромаштва, као и некомпетентности и неодговорности владе.
„Ухапсили сте ме данас, и шта с тим? Сутра ће пасти цене, скочиће пензије и плате и на крају ће наступити иста та обећана 'добра времена'? Не, проћи ће буквално неколико дана или недеља и људи ће опет захтевати од вас бољи живот, а не празна обећања“, рекао је Додон, мислећи на антивладине протесте који се већ другу недељу одржавају у Молдавији.
Додон је позвао Партију социјалиста Републике Молдавије да подрже антивладине протесте за рушење актуелне власти.
Грађани су огорчени ланчаним кризама, не желе да Молдавија постане учесник у војном сукобу и спремни су да масовно протестују како би захтевали окончање ових 'ненормалних времена' и враћање ситуације на прави пут. Сигуран сам да ће моје колеге у партији моћи да подрже захтеве и огорчење грађана“, додао је бивши лидер.
Подсетимо, генерално тужилаштво Молдавије саопштило је у уторак да је бивши председник Молдавије Игор Додон осумњичен за пасивну корупцију, незаконито богаћење и велеиздају. Извршен је претрес куће бившег лидера, а њему је одређен притвор у трајању од 72 сата.
С тим у вези, портпарол руског председника Дмитриј Песков изјавио је да Кремљ сматра да су тужбе против бившег председника Игора Додона унутрашња ствар Молдавије, али да је забринут чињеницом да се прогањају присталице развоја односа са Москвом.
Кремљ, Москва - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
РУСИЈА
Кремљ о осумњичености Додона за велеиздају: У току је прогон присталица добрих односа са Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала