- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Договорено да Србија складишти 500 милиона кубика гаса у Мађарској

© Sputnik / Лола ЂорђевићГасовод
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
Пратите нас
Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас у Будимпешти, након састанка са мађарским министром спољних послова и трговине Петером Сијартом, да је договорено да Србија у Мађарској током предстојеће зиме ускладишти 500 милиона кубика гаса.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Договор је прецизиран након што су се председник Србије Александар Вучић и мађарски премијер Виктор Орбан договорили у Новом Саду на отварању Међународног сајма пољпривреде, да Србија може да ускладишти између 300 до 500 милиона кубика гаса у Мађарској.
Мали је рекао новинарима након састанка да ће на основу данашњег договора Србија моћи да повуче из мађарских складишта у октобру три милиона кубика дневно, по шест милиона кубика дневно у новембру, децембру и јануару и три милиона у марту.
"Ово је велика и важна вест за грађане, обезбедили смо 500 милиона кубних метара за складиштење гаса за наступајућу зиму. То ће обезбедити сигурно снабдевање гаса Србији и то смо обезбедили данас", истакао је Мали.
Министар Сијарто је рекао да су данашњи договори доказ стратешког пријатељства две земље, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала