- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Џонсон преузео потпуну одговорност за кршење локдауна

© AP Photo / Kirsty WigglesworthБорис Џонсон, премијер Велике Британије
Борис Џонсон, премијер Велике Британије - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
Пратите нас
Британски премијер Борис Џонсон изјавио је да преузима одговорност за кршење епидемиолошких правила у свом кабинету.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

"Преузимам пуну одговорност за све што се десило на моје очи. Згрожен сам неким понашањем", рекао је Џонсон у парламенту након објављивања извештаја о забавама у Даунинг стриту током забране окупљања.
У извештају се наводи да одговорност за културу понашања која је довела до кршења правила у кабинету премијера Бориса Џонсона морају да сносе они на највишој функцији.
Џонсон је кориговао и претходну изјаву пред парламентом да су правила поштована сво време додајући да није знао да су на тим скуповима чланови његовог кабинета прекршили правила.
"Није утврђено да је моје присуство у тим тренуцима, кратко као што је било, било изван правила. Али јасно је да то није био случај за неке скупове са којих сам отишао и друге забаве кад чак нисам ни био у згради", рекао је британски премијер, преноси Ројтерс.
Џонсон је поново упутио извињење због присуства на забави поводом његовог рођендана у јуну 2020. године због чега му је изречена новчана казна.
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала