- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ЕУ замрзла ништавно малу имовину Централне банке Русије

© Sputnik / Natalia SelivérstovaЦентрална банка Русије
Централна банка Русије - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
Пратите нас
Државе-чланице Европске уније објавиле су да су замрзле имовину Централне банке Русије у вредности од 23 милијарде евра што је много мања сума него што се очекивало, објавила је агенција Ројтерс позивајући се на европског комесара за правна питања Дидје Рејндерса.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Од замрзнуте имовине се само мање од једне десетине налази у ЕУ, то је према информацијама које је Европска комисија добила од 27 држава-чланица Европске уније“, рекао је Рејндерс.
Он је додао да је 23 милијарди евра, замрзнутих у ЕУ од почетка руске специјалне војне операције у Украјини „ништавно мала сума у односу на 100 милијарди евра које су замрзле САД“.
Европски комесар је саопштио да је ЕУ такође замрзла имовину физичких лица у вредности од десет милијарди евра, међу којима су јахте и непокретна имовина руских бизнисмена, који су, наводно, повезани са Кремљом.
Како појашњава агенција, владе многих земаља ЕУ су опрезне по питању потпуне имплементације антируских санкција, а неке су одбиле да јавно објаве о замрзавању руске имовине. Међутим, није појашњено о којим земљама је реч.
Раније је шефица Централне банке Русије Елвира Набиулина изјавила да је као резултат западних санкција замрзнуто око 300 милијарди долара златних резерви Русије.
Централна банка Русије - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2022
РУСИЈА
Шефица Централне банке: Русији не прети никакав банкрот
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала